Δραστηριότητες

  • Καταδύσεις
  • Ιστιοπλοΐα
  • Κρουαζιέρες στο νησί
  • Κρουαζιέρες στην Ιθάκη
  • Περπάτημα και Πεζοπορία
  • Ποδηλασία
  • Ιππασία
  • Θαλάσσια Σπορ

Στοιχεία Επικοινωνίας

"Ξενοδοχειο Μελισσανη"

Διχαλίων 23, Σάμη
28080, Κεφαλονιά
Ελλάδα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

τηλ: +30 26740 22464

fax: +30 26740 22464

Αξιοθέατα

Σπήλαιο της Μελισσάνης

Melissami Cave and LakeΜοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη (διαστάσεων 40x50 μ.) και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Παρόλα αυτά υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια που επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει μήκος 160 μ. περίπου και το νερό έχει βάθος 10 μ. έως 40 μ. Σταλακτίτες ηλικίας 20.000 χρόνων με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.

Σπήλαιο Δρογκαράτη

Drogorati CaveΤο Σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκεται σε απόσταση 4 χλμ από τη Σάμη, στην περιοχή των Χαλιωτάτων στην Κεφαλονιά. Η είσοδός του είναι σε υψόμετρο 120 μέτρων και το βάθος του φθάνει τα 95 μέτρα, ενώ η θερμοκρασία του είναι 18ο κελσίου. Έχει εξερευνηθεί απο την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία. Θεωρείται από τα καταλληλότερα σπήλαια στην Ελλάδα για σπηλαιοθεραπεία. Η αίθουσά του είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων (65 x 45 και ύψος 20 μέτρα περίπου) και διαθέτει εξαίρετη ακουστική. Για το λόγο αυτόν, έχουν πραγματοποιηθεί εδώ σημαντικές συναυλίες, όπως της Μ. Φαραντούρη και της υψίφωνου Εφ. Καράγιαννη. Η φύση έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο γλυπτικής, από σταλαγμίτες και σταλακτίτες που δημιουργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το σπήλαιο είναι σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο και έχει αξιοποιηθεί τουριστικά.

Καραβόμυλος

KaravomilosΟ Καραβόμυλος βρίσκεται δυτικά της Σάμης και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το λιμάνι της. Το χωριό αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού καθώς σε κοντινή απόσταση από αυτό βρίσκονται ορισμένα από τα διασημότερα και ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για τη λίμνη της Μελισσάνης και του Καραβομύλου. Επίσης, χαρακτηριστικό του Καραβόμυλου είναι η μικρή κυκλική λίμνη που βρίσκεται ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση στην άκρη του χωριού, από τον πυθμένα της οποίας αναβρύζει γλυκό νερό που χύνεται στη θάλασσα.

Καταβόθρες

Katavothres KefaloniaΗ Κεφαλονιά είναι γεμάτη με σπάνια γεωλογικά φαινόμενα, κάτι σαν ζωντανό μουσείο φυσικής ιστορίας. Στα γεωλογικά αξιοθέατα περιλαμβάνονται και οι καταβόθρες που βρίσκονται στο ακρωτήριο των Αγίων Θεοδώρων 2 χιλιόμετρα έξω από το Αργοστόλι. Οι καταβόθρες είναι ανοίγματα στο έδαφος δίπλα στη θάλασσα, όπου μπαίνει και χάνεται το θαλασσινό νερό. Σύμφωνα με όλες τις ενδειξεις τα νερά που χάνονται στις Καταβόθρες στο Αργοστόλι, αφού διασχίσουν από υπόγεια περάσματα το νησί, καταλήγουν στον όρμο της Σάμης 30 χιλομέτρα μακρυά. Το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο που τα παλιότερα χρόνια πρέπει να ήταν πολύ πιο έντονο από ότι σήμερα και η δύναμη της ροής των νερών χρησιμοποιήθηκε για να κινεί έναν νερόμυλο. Σήμερα εξακολουθεί η ροή των νερών αλλά με μικρότερη ένταση. Στην περιοχή είναι χτισμένο ένα τουριστικό περίπτερο που λειτουργεί ως εστιατόριο και θα δείτε επίσης τον τεράστιο τροχό από τον νερόμυλο, αχρησιμοποίητο πια.

Κάστρο Αγ. Γεωργίου

St. George Castel Kefalonia

Το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου είναι χτισμένο σε ένα ύψωμα σε απόσταση 7 χιλιόμετρων από το Αργοστόλι και δεσπόζει στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς και στον κόλπο του Αργοστολίου. Το κάστρο ξεκίνησε να χτίζεται στη Φραγκοκρατία αλλά επεκτάθηκε και απόκτησε στρατηγική σημασία κατά τη διάρκεια της Βενετοκρατίας. Για πολλά χρόνια ήταν το διοικητικό κέντρο της Κεφαλονιάς μέχρι που μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα στο Αργοστόλι τον 18ο αιώνα.St. George Castel Kefalonia Παρόλες τις καταστροφές που έχει υποστεί από τους σεισμούς, αλλά και τη φθορα του χρόνου, το κάστρο του Αγίου Γεωργίου παραμένει εντυπωσιακό και σήμερα, ως χαρακτηριστικό δείγμα της Βενετσιάνικης οχυρωματικής τέχνης.

About Us

about us

Ένα όμορφο και οικονομικό ξενοδοχείο στην καρδιά της Κεφαλονιάς που προσφέρει 14 δωμάτια με θέα στην θάλασσα, και αυτόνομα στούντιο .

Where are we?

location

Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στην παραδοσιακή και όμορφη πόλη της Σάμης, στην Κεφαλονιά. Πατήστε στο χάρτη για αναλυτικές πληροφορίες.

Sept-Oct Discounts

Room Discounts - Lowest Prices

End of season Discounts!

Rooms Starting at 25 Euro!! 

top